Lojistik Neden Önemlidir?

 Lojistik neden önemlidir?



Sağlam paketlerin zamanında teslimi tedarik zinciri boyunca her zaman kritik öneme sahip olsa da, aynı gün teslimat ile çok kanallı ticaret ve akıllı telefonlardan sipariş edilen özelleştirilmiş ürünlerin perakende teslimatı ile son yıllarda giderek daha önemli hale geldi. . sadece.


Tedarikçiler, üreticiler, distribütörler ve perakendeciler, daha geniş bir ürün yelpazesinin daha hızlı ve daha kolay teslimatı talebini karşılamak için lojistik süreçlerini iyileştirmelidir. Ayrıca tedarik zinciri görünürlüğünü iyileştirmek için süreçlerini ve sistemlerini daha iyi entegre etmeleri gerekiyor.


Lojistik ve tedarik zinciri yönetimi arasındaki fark

Lojistik yönetimi, tedarik zinciri yönetiminin (SCM) ayrılmaz bir parçasıdır. Terimler bazen birbirinin yerine kullanılsa da, lojistik, ürünleri ve malzemeleri mümkün olduğunca verimli bir şekilde taşımaya odaklanır. Buna karşılık, SCM, stratejik kaynak bulma ve nakliye yönetimi dahil olmak üzere talep planlaması ve satış ve operasyon planlaması (S&OP) ve tedarik zinciri yürütmesi (SCE) gibi daha geniş bir tedarik zinciri planlama (SCP) faaliyetleri yelpazesini içerir.


Bazen gelen ve giden lojistik terimleri, bir tesise giren veya çıkan mallar için lojistiğe atıfta bulunmak için kullanılır. Önemli bir kategori, bir ürünü onarım, onarım veya sökme ve geri dönüşüm için iade etmek için gereken lojistik süreçler olan tersine lojistiktir.



https://www.rotalojistic.com/sitemap

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lojistik Nedir?